Spring naar inhoud

atelierbezoek

Titel/plaats: op bezoek in het atelier Marius van Beek, Oosterbeek
Doelgroep: groep 5 t/m 8, voorjaar maart – september, een ochtend
Discipline/duur: intuïtief beeldend - 2,5 à 3 uur – bijv. kwart voor 9 - kwart voor 12
Aanbieder: Stichting Marius van Beek. Organisatie: Sandra van Beek 06-23654609
Meenemen: een steen, warme, niet te nette kleding, schoenen voor wandeling, twaalfuurtje. Na afloop worden de beelden meegenomen naar school.

Leerlingen kennis laten maken met het atelier waardoor ze een idee krijgen met welke materialen een beeldhouwer werkt, waardoor hij wordt geïnspireerd en zelf een beeldje maken in klei en zwarte was.
Na een introductie - een demonstratie van het gieten van een beeldje in was - worden de leerlingen in twee groepen verdeeld.
De ene groep start met een rondleiding langs zijn beelden De Muzen voor het Raadhuis en in de beeldentuin..

De andere groep gaat zelf een beeld maken, waarbij ze hun idee en gevoel vorm geven in klei en was, gebruik makend van hun steen, hun handen en creativiteit.

De leerlingen kijken, tasten, verwonderen zich over inspiratie, expressie, gereedschap, vorm, constructie, de betekenis van een beeld, hoe simpel of ingewikkeld het kan zijn ‘iets’ uit te beelden wat je intuïtief beweegt, zonder oordeel. Na een pauze wisselen de groepen.

Per klas max. 3 begeleiders, onder wie de leerkracht. In het atelier zijn 3 of 4 begeleiders, afhankelijk van de grootte van de klas. In overleg met de organisatie kan de workshop op school plaatsvinden en/of aansluiten bij een thema.

Overige informatie bij Judica Lookman, samensteller van het rooster, gemeente Renkum. Artikel in Kunstzone, januari 2013.