Spring naar inhoud

Educatie

In april 2021 hebben we na elf jaar besloten het educatieve programma te beëindigen. Helaas konden we het programma door de Corona pandemie niet goed afsluiten. Wel boden we dit jaar een aangepast programma aan van een wandeling langs beelden en materiaal mee naar school. De Mariënborn school reageerde op het aanbod om klei naar school te brengen. De overige scholen, leerkrachten vinden het atelier en beelden maken toch het meest attractieve van het bezoek en zegden af.

In de tussentijd is het atelier verkocht. Niettemin was het de bedoeling het educatieve programma te continueren. Maar tijdens samenspraak met coördinator Judica Lookman en begeleiders over plannen in 2022, bleek toch dat in de toekomst de ruimte te klein zal zijn om met grote groepen leerlingen in te werken.

Organisator-rondleider Sandra van Beek die van plan was in 2022 met dit werk te stoppen, lanceerde wel twee nieuwe educatieve plannen zonder atelierbezoek. Van de kant van de begeleiding blijkt hier minder animo voor. Waarschijnlijk ook van de kant van de scholen, nu gebleken is dat de attractie toch het atelier is.

De beslissing het educatieve programma te beëindigen is teleurstellend; het was erg leuk, het is elf jaar lang met veel plezier uitgevoerd. En er is het besef dat iets een bepaalde duur heeft en er eens een eind aan komt...Het team bedankt leerlingen, gemeente (Brigitte van Veggel, Judica Lookman, Saskia van Pelt), scholen, leerkrachten, begeleiders (Elma van Imhoff), ouders en hoopt dat het atelierbezoek voor de meer dan 3000 leerlingen iets betekend heeft!

Klik hier voor artikel over het scholenbezoek.

Het team, Mila en Sandra van Beek, Sophie Bekkering, Annemarie Noorderwerf, is verrast met boeketten van de gemeente en vele leuke bedankkaarten van scholen.

Foto's: Paasberg school,  J. Lookman, S. van Beek

 

Na jaren van inspiratie en bron van vreugde bij kinderen en school wil ik jullie heel erg bedanken! Wij als school hebben genoten om via het kleine weggetje met de spoorrails jullie te bezoeken. Een interessant begin naar een zoektocht in verleden en heden. Bij elk bezoek was het een mooi bezinningsmoment om stil te staan wat beelden maken inhoudt. Jullie werk van je vader, het atelier en de trots die jullie over hem spraken was voor ons, de kinderen, een ware belevenis. Dank voor alles, Paasbergschool Oosterbeek, Heidy Janssen, Hans Verwey, Saskia Wongscredjo.

Wij willen jullie hartelijk bedanken voor jullie gastvrijheid in het geweldige atelier en dat jullie een lange tijd aan het cultuurmenu hebben deelgenomen. De kinderen vonden het 'superleuk' om op bezoek te komen. Bijzonder vind ik dat het atelier nog altijd bestaat. Als kind heb ik nog uitleg gehad over verschillende beelden van jullie vader. Hartelijke groeten namens alle collega's van OBS De Marlijn, Lisette Kranen.