Skip to content

Activiteiten atelier Marius van Beek 2018

 

Het oorspronkelijke atelier van beeldhouwer Marius van Beek wordt beheerd door de gelijknamige stichting. Het is voor groepen op afspraak te bezichtigen.

In 2018 wordt het atelier tussen 20 maart en 6 juni wekelijks in de ochtenden bezocht door leerlingen van groep 5/6 van scholen in de gemeente Renkum. De educatieve workshop omvat een demonstratie in was gieten, een beeld maken in zwarte was en klei en een rondleiding langs beelden van Marius in Oosterbeek. In het kader van het Cultuurmenu gemeente Renkum.

Op 2 en 3 juni een expositie en rondleidingen in het atelier en de beeldentuin in het kader van de Kunstroute in de gemeente Renkum. Zie de Cultuuragenda van de gemeente Renkum. Meer weten?  Klik hier

Op 22 april is er een lezing in de Vredesbergkerk te Oosterbeek over het verzet ais terugkerend thema in de beelden van Marius (Jan van Hoof (1956); Het Doel van Santiago de Chile (1974); het Bezinningsmonument Amsterdam-Noord (1983); de Vredesengel (2002).  Sandra van Beek, journalist en filmresearcher, zal hierover vertellen. Ze beheerde haar vaders archief  - nu te raadplegen bij het Rijksbureau Kunsthistorische Documentatie RKD - en deed onderzoek naar de staat van zijn beelden in de openbare ruimte. Dit leidde tot de publicatie De Vogel, 2011.