Spring naar inhoud

Link

Het atelier van de beeldhouwer wordt beheerd door de stichting Marius van Beek. Voor groepen is het op afspraak te bezichtigen voor een workshop en/of rondleiding langs beelden. Workshops voor leerlingen van Renkumse basisscholen in het kader van het Kunstmenu vinden in 2021 weer plaats.

In 2020 zal het bronzen beeld Afscheid/Sacha in ligstoel (2003) van het Renkumse gemeentehuis verplaatst worden naar bibliotheek Veluwezoom/de Klipper in Oosterbeek. De geplande tentoonstelling in de bieb van grafiek en ontwerpen van Marius is uitgesteld. De Kunstroute is ook uitgesteld, kunstwerken zijn digitaal te zien op https://kunstroute-renkum.nl/

COVER HERINNERINGEN STAAND _Opmaak 1

In 2020 komt dit nieuwe boek uit, een bewerking van Bonjour monsieur Marius, Nijmeegse herinneringen (2001), waarin Marius zijn oorlogsverhaal beschreef. Dit spannende verhaal is nu door zoon Michaël van Beek opnieuw vormgegeven en getekend als een stripverhaal; dochter Sandra vulde het aan met nieuwe bronnen uit Marius' archief. Uitgeverij Van Spijk https://www.vanspijk.com/

De oorspronkelijke fontein, mozaïek en zuil van het monument Dijkdoorgang (1982, graniet) zal verplaatst worden in 2020 https://www.cuijk.nl/nieuws/nieuwe-plek-voor-kunstwerk-louis-jansenplein

https://www.75jaarvrijheid.nl/thema/verzet

OOSTERBEEK - Beeldhouwer Marius van Beek was een echte pacifist maar wel één die actief was in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een nachtelijke ontmoeting met Duitse soldaten die Nijmeegse Joden naar het station joegen gaf de doorslag. Uitzending tv Gelderland, mei 2019.

24-8-2018 is de expositie Verzet en Verdriet in beeld in Huis Doorn geopend door prinses Beatrix. In dit bijzondere huis waren beelden van Duitse en Nederlandse beeldhouwers te zien als aanklacht tegen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Onder meer van Marius de kop De Geteisterde Mens. Tot 27-1.

Vanaf 19-7-2018 is de beeldengroep Het Doel van Santiago de Chile vierenveertig jaar na dato tentoongesteld in projectruimte Circa...dit in Broerenstraat 4,  Arnhem. In het kader van zomerexpo 'De Zwarte Kamer', getiteld: Verontwaardiging.

De beeldengroep ontstond in 1974 uit verontwaardiging tegen de militaire dictatuur en mensonterende martelingen in Chili (foto: M. in het Stedelijk museum, Amsterdam, 1974).