Skip to content

Publicaties

De Vogel, de staat van de beelden in de openbare ruimte, 2011, 168 pag. Rijk geillustreerd met vele foto's, auteur Sandra van Beek, fotograaf Antoinette Hijstek, tot stand gekomen met Fonds BKVB, uitgave van de Stichting Marius van Beek. Te bestellen www.sandravanbeek.nl/devogel

€ 25,00 (+ € 5,- verzendkosten)

De Nijl Expeditie, Marius van Beek, 2011, 176 pag. Rijk geillustreerd met vele foto's. Productie en vormgeving Michael van Beek, Uitgever van Spijk, Venlo. Bestellen bij de uitgever, bij Michael van Beek en bij Allard Pierson Museum

Marius van Beek, Beelden 2004 Uitgeverij van Spijk, Venlo. Verhalen en beschouwingen, geïllustreerd met foto’s en deels oeuvrecatalogus, herziene uitgave.

Bonjour, Monsieur Marius (uitverkocht), Nijmeegse herinneringen rond het verzet in W.O. 2 en de totstandkoming van het Jan van Hoof monument voor Nijmegen in 1954, een uitgave van Museum het Valkhof, Nijmegen, 2001.

in voorraad:

Poort van de Zon, 1980, uitg. van Spijk, Venlo. Gedichten, citaten, dagboek over zoektocht naar de zonnepoorten in Peru, Stonehenge, het zon observatorium van Robert Morris en het ontstaan van de Zonnepoort in Arnhem, Park Immerloo. Geïllustreerd met foto’s en tekeningen. 44 x 31 cm.
Tevens een aantal unieke exemplaren in een map met 10 originele gesigneerde zeefdrukken in een oplage van 200 ex.

De Nagalm van het Denken, gedichten, 1985, geïllustreerd met tekeningen, uitgeverij Van Spijk, Venlo


Marius en zijn Vrienden, n.a.v. tentoonstelling Gemeentehuis Renkum, Oosterbeek, 1996 geïllustreerd.

Marius van Beek, catalogus n.a.v. tentoonstellingen in Israël Galerie, Amsterdam, Museum Bommel van Dam, Venlo en Gem. van Reekum Galerij Apeldoorn, 1974, dagboek aantekeningen en gedichten, geillustreerd met foto’s van beelden.

Marius van Beeklaan in De Maten, Arnhem

Aan straten in De Maten en op de Binnenmaten, een nieuwbouwproject tussen de Erasmussingel en Mooieweg in Arnhem zijn namen van beeldhouwers verbonden. Het gaat om zeven beeldhouwers van wie werken in de stad te zien zijn, onder wie van Marius.