Skip to content

Publicaties

De Vogel, over de staat van de beelden in de openbare ruimte (2011, 168 pag), geïllustreerd met foto's van de plaatsing en de huidige omgeving. Auteur Sandra van Beek, fotograaf Antoinette Hijstek, tot stand gekomen met Fonds BKVB, uitgave van de Stichting Marius van Beek. Te bestellen www.sandravanbeek.nl/devogel
€20 (+ €5 verzendkosten) 

De Nijl Expeditie, Marius van Beek (2011, 176 pag.).  Geïllustreerd met vele unieke foto's over het Egypte ten tijde van de Aswan Dam, begin jaren '60.

Productie & vormgeving Michael van Beek, Uitg. Van Spijk, Venlo. Het boek is uitverkocht, een heruitgave wordt overwogen.

 

 

 

Marius van Beek, Beelden Uitg. Van Spijk, Venlo. Verhalen en beschouwingen, geïllustreerd met foto’s en deels oeuvrecatalogus, herziene uitgave 2006.

 

 

 

 

Bonjour, Monsieur Marius, Nijmeegse herinneringen in het verzet in W.O. 2 en de totstandkoming van het Jan van Hoof monument voor Nijmegen in 1954, uitgave van Museum het Valkhof, Nijmegen, 2001. Is uitverkocht, heruitgave wordt overwogen.

 

 

 

 

 

Poort van de Zon (1980), uitg. Van Spijk, Venlo. Gedichten, citaten, dagboek over zoektocht naar zonnepoorten in Peru, Stonehenge, het observatorium van Robert Morris en ontstaan van de Zonnepoort in Arnhem, Park Immerloo. Geïll. met foto’s en tekeningen. 44 x 31 cm. Tevens aantal unieke exemplaren in een map met 10 originele gesigneerde zeefdrukken in een oplage van 100 ex.

De Nagalm van het Denken, gedichten, 1985, geïllustreerd met tekeningen, uitgeverij Van Spijk, Venlo

 

Marius en zijn Vrienden, n.a.v. tentoonstelling Gemeentehuis Renkum, Oosterbeek, 1996 geïllustreerd.

.

Marius van Beek (1974), catalogus n.a.v. tentoonstellingen in Israël Galerie, Amsterdam, Museum Bommel van Dam, Venlo en Gem. van Reekum Galerij Apeldoorn, dagboek aantekeningen en gedichten, geïllustreerd met foto’s van beelden.

 

 

 

 

Marius van Beeklaan in De Maten, Arnhem

Aan straten in De Maten en op de Binnenmaten, een nieuwbouwproject tussen de Erasmussingel en Mooieweg in Arnhem zijn namen van beeldhouwers verbonden. Het gaat om zeven beeldhouwers van wie werken in de stad te zien zijn, onder wie van Marius.